Câştigătorii concursului „Priveşte-mă prin ochii mei”


- A +

       Cei 8 jurnalişti care au câştigat prima ediţie a concursului „Priveşte-mă prin ochii mei”, organizat de Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR), au fost premiaţi luni, 9 mai, de către E.S. Hans Klemm, ambasadorul SUA, în cadrul conferinţei „Tuberculoza 2017- încotro?”.
       Câştigătorii premiilor, care au fost distinşi cu Diplome de Excelenţă pentru ajutorul dat în lupta împotriva Tuberculozei, sunt Diana Brâncuş- TVR1, Mădălina Samoilă- Antena 1, Marilena Frâncu- Radio România Actualităţi, Gabriela Dumba- Puterea, Dan Brumar- Adevărul, Ana Maria Predilă- Gazeta de Sud, Alin Huiu, www.alinhuiu.ro şi Tatiana Dabija- Fundaţia Romanian Angel Appeal. Materialele câştigătoare vor fi postate pe site-ul www.asptmr.ro şi pe pagina de Facebook a Asociaţiei.
       Membrii juriului, impresionaţi de materialele înscrise în concurs, au propus să fie acordate 8 premii în loc de 6. Câştigătorii au fost selecţ¬ionaţ¬i de o comisie de jurizare formată din reprezentanţ¬i ai ASPTMR şi TB Europe Coalition (Coaliţia Europeană de Luptă împotriva Tuberculozei), comisia fiind condusă de domnul Jonathan Stillo, antropolog medical american cu o lungă istorie în combaterea TB atât în România, cât şi pe plan internaţional.
       Scopul competiţiei aflată la prima ediţie a fost de a aduce în atenţia opiniei publice aspecte legate de existenţa tuberculozei, pericolul pe care îl reprezintă, modul cum trăiesc pacienţii, dar şi de a determina autorităţile să ia măsuri pentru combaterea bolii care, netratate, poate duce la pierderea capacităţii de muncă, invaliditate şi deces.
       Concursul dotat cu premii în bani s-a adresat tuturor jurnaliştilor, bloggerilor, studenţilor la Jurnalism sau Ştiin¬ţe ale Comunicării, dar şi studenţ¬ilor facultăţ¬ilor de imagine şi regie de film şi TV, care au dorit să realizeze un material audio-video sau scris pentru campania de luptă împotriva tuberculozei.