Concurs pentru jurnalisti si bloggeri “Priveste-ma prin ochii mei”


- A +

       Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face este să aducem în atenţia publicului, dar şi a celor ce pot decide alocarea resurselor necesare pentru lupta împotriva TB, aspecte legate de existenţa acestei boli, a pericolului pe care îl prezintă şi a modului cum trăiesc pacienţii experienţa bolii.
        Cu această ocazie, Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă – ASPTMR vă invită să participaţi la concursul „Priveşte-mă prin ochii mei!“ Editia a 3a
       Concursul se adresează tuturor jurnaliştilor și blogerilor, precum și studenţilor la Jurnalism sau Ştiinţe ale Comunicării, dar şi studenţilor facultăţilor de imagine şi regie de film şi TV, care doresc să realizeze un material audio-video sau scris pentru campania de luptă împotriva tuberculozei.
       Materialele audio, video şi cele scrise (testimonial, reportaj, documentar sau orice altă formă care se încadrează în jurnalismul audio-vizual) vor fi analizate pe baza relevanţei pentru temă, a impactului mesajului, a corectitudinii informaţiilor şi a impactului estimat asupra publicului.
Regulament:
1. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul www.asptmr.ro. Înscrierea în concurs se poate face trimiţând prin poştă formularul completat, împreună cu materialul audio, video sau scris, pe adresa ASPTMR. Acestea mai pot fi depuse direct la ASPTMR, adresa Şos Panduri nr. 29, bl P2A, sc.1, et.2, ap. 11, sector 5, Bucureşti (pe plic va fi trecută menţiunea: Pentru concursul „Priveşte-mă prin ochii mei!”).
Formularul şi materialul realizat pot fi trimise şi prin e-mail, la adresa office@asptmr.ro (cu menţiunea că prin e-mail nu se pot transmite materiale audio, video sau scrise mai mari de 20 MB).
Atentie: Încurajăm traducerea materialelor scrise și subtitrarea celor video în limba engleză și livrarea ambelor variante pentru a facilita publicarea lor și înstrăinătate
2. Data limită pentru înscrierea participanţilor şi primirea materialelor este 10 octombrie 2018, ora 18.00. Toţi participanţii înscrişi în concurs vor fi anunţaţi pe www.asptmr.ro începând cu data de 15 octombrie
3. Pentru realizarea materialelor audio-video şi scrise, organizatorii pot facilita contactul jurnaliştilor cu pacienţi sau foşti pacienţi dispuşi să fie intervievaţi, să participe la filmări sau să contribuie în orice alt mod la producerea acestora. Pentru suport în contactarea pacienţilor vă puteţi adresa domnului Ştefan Răduţ la numărul de telefon 0720.15.61.58 sau prin e-mail, la adresa office@asptmr.ro.
4. Procesul de jurizare se va desfăşura în perioada 1-10 octombrie 2018. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul www.asptmr.ro în cursul lunii octombrie 2018. Premiile vor fi înmânate personal câştigătorilor în cadrul unei conferință de presă ce va avea loc la o data stabilită ulterior.
5. Materialele audio, video sau scrise vor fi analizate pe baza relevanţei pentru temă, a corectitudinii informaţiei şi a impactului estimat asupra publicului. Toate materialele înscrise în concurs, indiferent de tipul lor (reportaj, interviu, anchetă, documentar etc) vor fi jurizate în cadrul a 4 teme.
       a. Tuberculoza privită prin ochii unui pacient.
       b. Politicile Statului în susținerea pacientului cu tuberculoză.
       c. Tuberculoza și excluderea sociala.
       d. Boala veche, tratament vechi, provocari si solutii in descoperirea de noi vaccinuri si medicamente.
Câştigătorii vor fi selecţionaţi de o comisie de jurizare formată din reprezentanţi ai ASPTMR şi TB Europe Coalition (Coaliţia Europeană de Luptă împotriva Tuberculozei), preşedintele comisiei este domnul Jonathan Stillo.
6. Toţi participanţii la concurs vor primi o diplomă de participare care confirmă implicarea într-un proiect de jurnalism cu maximă importanţă în domeniul social şi al sănătăţii publice.
7. Vor fi selectaţi 10 câştigători, iar fiecare premiu va avea o valoare de 1000 lei (impozabili).
8. Participarea la concurs implică acceptarea acestor reguli, precum şi acceptarea condiţiilor privind drepturile de autor. Participanţii trebuie să deţină toate drepturile asupra lucrărilor înscrise în concurs. Dreptul de autor va rămâne permanent al deţinătorului. Participanţii se înscriu în concurs acceptând faptul că ASPTMR îşi rezervă dreptul de a folosi şi de a face publice toate materialele scrise, audio sau video înscrise în concurs, cu menţionarea dreptului de autor asupra acestora. Pentru această utilizare nu se va efectua nicio plată către autori. Astfel, se va proceda la cesiunea neexclusivă a drepturilor patrimoniale şi a drepturilor conexe asupra operei, drepturile morale rămânând în continuare ale cedentului. Pentru operele derivate care vor rezulta, cedentul va accepta expres ca numele operelor derivate să fie alese de cesionar. De asemenea, cesionarul va hotărî dacă, în ce mod şi când vor fi aduse operele derivate la cunoştinţă publică şi cum vor fi utilizate şi exploatate.
Termenul şi spaţiul de folosire sunt nelimitate.
Pentru detalii suplimentare privind desfăşurarea concursului, vă rugăm să vă adresaţi domnului Ştefan Răduţ, ASPTMR, pe adresa de e-mail office@asptmr.ro.
Formularul de inscriere il puteti gasi aici