Despre noi

Cine suntem noi? Ce ne motivează și care este scopul nostru?

ASPTMR

Logo ASPTMR2

ASPTMR (Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă) a fost fondată în anul 2011 ca organizație non-guvernamentală, non-profit. Principala noastră activitate este concentrată pe nevoile pacienților cu Tuberculoză si Tuberculoză Multi-Drog Rezistentă și reprezentarea lor în fața autorităților. Organizația se află în plină dezvoltare și organizare ca să poată răspunde nevoilor specifice ale pacienților, momentan adresându-ne nevoilor lor generale. Planul strategic recent dezvoltat este în curs de implementare.

   ASPTMR are  3 filiale importante:

   – ASPTMR Constanța (asptmrconstanta.ro)

   – ASPTMR Oradea

   – ASPTMR Dolj

 

Asociația este de asemenea membră în organizații importante precum:

 – Coaliția organizațiilor de pacienți cu afecțiuni cronice – COPAC 2013
 – Stop TB Partnership 2012
 – Stop TB Partnership România 2012
 – TB Europe Coalition 2011
 – GCTA – Global Coalition of Tuberculosis Activists 2011

De asemenea lucrăm cu numeroase parteneriate precum:

 – Crucea Roșie Romana
 – Romanian Angel Appeal
 – UNOPA
 – Stop TB Romania
 – LHL International Tuberculosis Foundation
 – ANP
 – Aspen Institute Romania
 – Institutul de Pneumologie “Profesor Doctor Marius Nasta”

Echipa

Cătălina Constantin

Președintele asociatiei - Director executiv
Psiholog clinician si psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala si ericksoniana, specializata in tratamentul dependentelor.
Asigura si contribuie la managementul de proiecte,indeplinirea planului operational, dezvoltarea asociatiei in vederea apararii drepturilor pacientilor si a furnizarii de servicii pentru acestia si pentru familiile lor.

Stefan Radut

Vicepreședinte ASPTMR - Director de dezvoltare
Fost pacient cu tuberculoza multidrog rezistenta. Reprezinta asociatia in fata autoritatilor si a altor organisme nationale si internationale, coordoneaza activitatile de advocacy pentru drepturile pacientilor si eradicarea tuberculozei, contribuie la implementarea planului strategic.
Pe plan international este Vicepresedintele TB Europe Coalition, pe plan national este Vicepresedinte COPAC, Coalitia organizatiilor de pacienti cu afectiuni cronice

Giogica Virtejanu

Vicepreședinte ASPTMR
Fost pacient cu tuberculoza sensibila, boala profesionala.
In cadrul asociatiei contribuie la implementarea planului strategic, asigura activitati de suport intre egali (peer-suport) pentru pacientii cu tuberculoza, asigura implementarea unor activitati din proiectele derulate de asociatie.

Cerasela Gheghina

Consilier juridic

Asigura consilierea pacientilor cu tuberculoza in ceea ce priveste drepturile legale si obligatiile acestora. Are expertiza in domeniul programelor sociale si de sanatate si este coordonatorul persoanelor care asigura consiliere si suport intre egali pacientilor aflati in tratament pentru TB.  Asigura implementarea unor activitati din proiectele implementate de organizatie.

Filoftea Minea

Coordonator financiar

Economist si Coordonator financiar al asociatiei, asigura managementul financiar în organizație, contribuie la implementarea tuturor proiectelor organizatiei, la strategia financiara, crearea bugetelor, atragerea de fonduri, se asigura ca sunt respectate toate cerintele specific finantarilor si contribuie la scrierea de cereri de finantare.

Florentina Lica

Psiholog - Psihoterapeut de orientare cognitive-comportamentala
Specializata in tratamentul dependentei de tutun.
Asigura evaluarea pacientilor cu tuberculoza din punct de vedere al riscului de abandon therapeutic, consilierea lor psihologica, este trainer in comunicarea eficienta pentru sanatate pentru cadrele medicale. Asigura si contribuie la implementarea unor activitati din proiectele organizatiei.

Bianca Nitoi

Psiholog - psihoterapeut in formare de orientare cognitiv comportamentala
Asigura implementarea de activitati destinate copiilor cu tuberculoza si contribuie la implementarea altor activitati din proiectele asociatiei.
Considera ca sesiunile de terapie cu copiii au învățat-o să redescopere puterea jocului. Cele cu tinerii au readus în lumină importanța adaptării, iar când vine vorba de adulți, aceștia îi aminteasc mereu că orice pas înainte, oricât de mic, contează în procesul de dezvoltare sau vindecare. Crede cu tărie că fiecare poveste este la fel de importantă, iar acestea sunt cel mai bine spune, scrise și rescrise într-un mediu sigur, unde primează încrederea, empatia și acceptarea.”
Valori

Principalele atuuri pe care le avem în lupta cu tuberculoza sunt perseverenta, profesionalismul, transparența, dedicarea și implicarea, integritatea.

Viziune

Promovăm și susținem dreptul la îngrijire medicală, la protecție socială pentru toți pacienții cu tuberculoza și o educare a populației generale în vederea eradicarii tuberculozei.

Misiune

Facem toate eforturile ca în Romania să avem o societate fără Tuberculoză.

Contact

Ne puteti contacta prin:

Powered by SwitHub S.R.L

Copyright © 2020 ASPTMR. Toate drepturile rezervate.