Descriere

Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă – ASPTMR organizează competiţia de materiale jurnalistice „Priveşte-mă prin ochii mei!“.
 
Scopul competiţiei este de a aduce în atenţia opiniei publice aspecte legate de existenţa tuberculozei, pericolul pe care îl reprezintă, modul cum trăiesc pacienţii, dar şi de a determina autorităţile să ia măsuri pentru combaterea bolii care, netratate, poate duce la pierderea capacităţii de muncă, invaliditate şi deces.
 
Concursul dotat cu premii în bani se adresează tuturor jurnaliştilor, studenţilor la Jurnalism sau Ştiinţe ale Comunicării, dar şi studenţilor facultăţilor de imagine şi regie de film şi TV, care doresc să realizeze un material audio-video sau scris pentru campania de luptă împotriva tuberculozei.

Materialele audio, video şi cele scrise (testimonial, reportaj, documentar sau orice altă formă care se încadrează în jurnalismul audio-vizual) vor fi analizate pe baza relevanţei pentru temă, a impactului mesajului, a corectitudinii informaţiilor şi a impactului estimat asupra publicului.

Organizatorii concursului pot facilita contactul jurnaliştilor cu pacienţi sau foşti pacienţi dispuşi să fie intervievaţi, să participe la filmări sau să contribuie în orice alt mod la producerea acestora.

Câștigători

Tatiana Dabija

Tatiana Dabija are peste 13 ani experienta ca jurnalist, perioada in care a lucrat la cele mai importante ziare nationale quality din Romania, unde a abordat cu predilectie subiecte sociale si a publicat anchete și sute de reportaje graitoare despre viata oamenilor obisnuiti aflati in situatii neobisnuite. Timp de patru ani, Tatiana Dabija a fost cadru didactic asociat al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea Bucuresti, perioada in care a decis sa schimbe presa pe PR. Astfel, din anul 2010 a ales sa profeseze in sectorul ONG ca om de comunicare si expert jurnalist, pentru a fi mai aproape de oamenii in nevoie si a-si pune abilitatile concret in slujba acestora - in special persoane cu tuberculoza, copii si tineri cu tulburari din spectrul autism sau persoane carora li s-au incalcat drepturile omului (victime de razboi, victime ale torturii, refugiati, solicitanti de azil etc.).

Mai jos se află 2 articole relatând poveștile cutremurătoare ale 3 pacienți de tuberculoză.

"Sistemul este mai bolnav decât noi"
3 cazuri

Gabriela

Georgiana și Vali